Cum? Cu ce ocazie? Și de ce mă îmbrac? (1)

Acesta e primul articol scris pentru fete,  din seria : ne construim identitatea vizuală.

Dacă am călcat vreodată în același spațiu, știi deja că-mi plac hainele și accesoriile. Și că mă joc și le combin, și le schimb, și, și…

Asta e însă o caracteristică personală, nu e comună tuturor. Eu am avut și norocul să primesc acasă educație în direcția asta.

Ceea ce însă ne e comun tuturor e modul, în care percepem după aparențe, inclusiv fizice și vestimentare, iar pe tema asta s-au scris deja cărți

Pe scurt, care-i ideea? Una extrem de simplă: aparențele contează, și, mai mult, te ajută sau dezavantajează în viața zilnică

Imaginea unei femei se construiește în timp și se proiectează în exterior diferit de-a lungul vieții. Parcurgem fiecare dintre noi etape, în care acceptăm sau respingem piese vestimentare și stiluri. Și e firesc să fie așa!

Ce e important? Să învățăm să ne alegem elemente care ne avantajează, care ne permit libertatea de exprimare a propriei personalități și care ne crează o identitate vizuală valoroasă. 

De ce? 

R: pentru că-n felul ăsta câștigăm capital favorabil! Din start, lumea e mai binevoitoare în fața unei făpturi plăcute.

Și? Cum te ajut eu? Ei bine… de data asta nu eu te ajut direct, fiindcă nu asta e specialitatea mea (specialitatea mea mă ajută însă să identific oamenii valoroși în diferite domenii/direcții), dar o las pe Gabi

Gabi e consultant de imagine și stilist vestimentar. Are 17.000 de followeri pe pagina de FB, organizează cursuri în toată țara, mai nou și on-line, și ajută femeile indiferent de vârstă și siluetă să se iubească și să proiecteze lumii o variantă vizuală atractivă a lor, indiferent de buget. 

De unde pornim? De aici: Toate avem defecte fizice. Toate avem provocări!

”Toate aceste atitudini toxice și altele față de trupurile noastre ne închid în cutii. Cutii în care rulează filmele: sunt urâtă, am o siluetă dificilă, nu există haine pentru mine, sunt prea grasă/slabă, am picioarele strâmbe, nu merit sa fiu văzută, iubită, daca mă vede așa cum sunt va pleca, nu o să mă iubească, eu nu știu unde găsesc altele hainele astea, că eu nu le vad, la vârsta mea nu-mi permit să, am nevoie de complimente mereu și mereu, și mereu, și mereu, am nevoie de alte și alte tratamente, haine, confirmări etc.”

Unde continuăm povestea? 

R: acolo unde Gabi vă demonteză preconcepțiile și vă învață să vă îmbrăcați, încât să apăreți ca niște zâne, oriunde mergeți.

Citiți restul poveștii și trucurile aferente aici, pe blogul lui Gabi.

Odată ce v-am făcut cunoștință sunt convinsă că vă descurcați voi pe blogul ei :).

Sursa foto 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *