Vrei o față umană? Pasul 0 – curăț-o corect!

!!! Dacă sunt bărbat/el/macho/div,  mai citesc articolul? 

R: dacă nu ai probleme speciale cu tenul (e.g. acnee), doar spală-te ȘI pe față, dimineața și seara! Cu gel de duș, săpun de rufe, detergent de vase, orice! Doar spală-te!!!

 Nu, tenul n-are varsta, nici sex! Trebuie să fie egal de curat și îngrijit basic, astfel încât informațiile astea, pana la o revoluție a fiziologiei umane, dermatologiei sau mediului în care viețuim, o să fie valabile pe parcursul întregii voastre vieți! 

Două scurte căutări google privind “curățarea tenului” respectiv “rutina de îngrijire a tenului” mi-au revelat un numar cvasi-impresionant de inepții. Din păcate, toate pe primele 3 pagini (unde se rezumă căutările voastre uzuale), astfel încât, așa cum v-am vorbit prin pauze, începem un curs scurt de “reguli de bun simț în igiena tenului personal”.

Mmmdeci, prima regula consta in: CURĂȚAREA TENULUI. Nu, nu refer aici tratamentele cosmetice dedicate, ci îndepartarea impurităților de pe ten. Treaba asta n-are nicio legătură cu: ”mă machiez sau nu”, nici cu ”m-am spălat aseară, dimineața sigur sunt curat(ă)”, ci strict cu îndepărtarea oricărei forme de impuritate depuse pe ten zi sau noapte. (Da, și noaptea acumulăm diverse pe ten, chiar dormind…).

Pașii sunt simpli:

 – seara

  • A. daca folosesc spf (crema cu factor de protectie) sau machiaj, curăț tenul în minim 2 pași: produs cremos/uleios (care îmi va emulsiona crema și machiajul = se lipește de ele și așa le scoate de pe ten) + gel/cremă/săpun special (care îndepărtează complet murdăria compusă din ulei+tencuială). Atenție! Fără produs uleios nu îndepărtați total/corect crema spf și machiajul!!!!

FUN FACTS: 

  • NU!!! Micelara nu îndepărtează ok! O puteți arunca cu succes! Sau o puteți folosi între cei doi pași, pentru îndepărtarea stratului cremos/uleios. 
  • Frecarea tenului cu dischete îmbibate în micelară îl poate agresa inutil!!!
  • NU!!! Un make-up eraser-ul nu folosește pentru că nu are puterea de a curăța singur. Este și el util ca pas intermediar între cei doi (crema demachiantă și gelul de spălare) și nu e agresiv cu tenul, precum dischetele.
  • e ok și chiar indicat sa aplici produsul demachiant cu mâna si să emulsionezi cu masaj ușor! O poți face cu discheta, dar consumi mai mult produs și poti zgâria/irita tenul sensibil sau acneic.
 
  • B. Dacă nu ați folosit cele menționate anterior (deși, vom vedea că spf-ul este, în cazul unei rutine complexe, necesar), vă puteți rezuma la gel/cremă/săpun special.

dimineața (aia în care nu vii din club!!! Dacă da și ai machiaj… aplică schema de seară!): e suficient pasul B gel/cremă/săpun special.  

FUN FACTS:

DA! Puteți folosi acum micelara, dar obligatoriu aceasta se spală (pentru ca e un produs chimic destinat curățării- emulsionează cu impurități), deci tot semiinutilă este… din nou puteți produce agresiune inutilă prin frecare.

DA! Daca aveți tenul sensibil sau uscat puteti folosi doar apa călduță și/sau un make-up eraser.

Revin cu postări cu exemple de produse din gama de preț joasă, accesibilă bugetelor tinerești/studențești. 

La cerere, vă pot oferi si alternativele scumpe, care fac fix același lucru, dacă vă gâdilă și self-esteem-ul/orgoliul fiindcă ați aruncat de 5-10 ori mai multi bani, deși studiați marketing…

Da! Ne ”luăm” si de acnee! Doar curățați-vă/demachiați-vă corect, altfel nu rezolvăm nimic!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Vrei o față umană? Pasul 0 – curăț-o corect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *